HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Nå kan du se og høre Vestfossens historie i egen telefon-app

Torsdag ettermiddag lanserte Vestfossen Grendeutvalg sin nyutviklede telefon-app. Her kan du høre historien og se bilder fra sentrum og kjente landemerker. Voice of Vestfossen er gratis å laste ned og å bruke.

Slik ser den nye digitale «historiefortelleren» i Vestfossen ut. (Skjermdump)

 

Kulturhovedstaden Vestfossen viser nå frem sine særegenheter, sjel og egenart digitalt. Fra å være maktsenter for vikinger på 800-tallet, senter for trelasteventyret på 1800-tallet, hegner de nå om historien og gjør den mer tilgjengelig. Nå levendegjør de historiene på en helt ny måte og med audioguide er tilbudet tilgjengelig hele døgnet.

 

Grendeutvalget var samlet utenfor stasjonen i Vestfossen torsdag ettermiddag. Her fikk de se og høre hva den nye appen kunne by på av lokalhistoriske godbiter. Den ble nemlig ferdig litt ut på natten til torsdag og kan med det kalles rykende fersk.

 

Det er lokale krefter med Petter Anthon Næss som en prosjektleder, som står bak utviklingen av appen. En av dem som har lagt ned et stort arbeide i å samle bildemateriale til denne appen, er Bjørn Kristoffersen – ofte omtalt som «Vestfossens egen hoffotograf». Historiefortellingen skjer ved hjelp av en profesjonell oppleser, men innholdet er kvalitetssikret av lokalhistoriker Bent Ek.

 

Det er selskapet Voice of Norway som har utviklet selve konseptet, som en rekke steder og byer har tatt i bruk. Nå skal løsningen presenteres for kommunestyret førstkommende onsdag. For det er kommunens tilskudd på 205.000 kroner som har gjort det mulig med en slik lokalhistorisk app i Vestfossen.

 

Medlemmene i grendeutvalget på testtur av «Voice of Vestfossen» i parken torsdag ettermiddag. Appen er gratis å laste ned og å bruke og virker hele døgnet.

 

Det kommer mer
Nå er det lagt inn tre ruter du kan gå og se og høre historien til. Men det kommer mer om ikke lenge. Denne appen skal utvikles hele tiden, og det vil bli lagt inn mindre videosnutter som presenterer de enkelte stedene i Vestfossen.

 

Pr. nå er det en for sentrum, Fossesholm og det som kalles kulturlandskap. Den turen går fra sentrum opp mot Fredfoss og de tilbudene som finnes der.

 

Under presentasjonen torsdag ble det også opplyst at appen og virkningen av den skal vurderes til høsten. Dette er nemlig et prosjekt som skal gå over to år, og som Grendeutvalget håper kommunen vil overta eierskapet av etter hvert.

 

Det er også et mål at mer av teksten skal leses inn av lokale stemmer med «riktig» dialekt. På den måten får flere et eierforhold til appen og kan bruke den sammen med både gjester og tilreisende. Det er også et mål om at skolene i kommunen kan bruke den for å lære mer om historien til Kulturhovedstaden.

 

Merking av løyper
Det jobbes nå med å få laget et merkesystem som gjør at du kan skanne en QE-kode for å komme i gang på rett sted. Men appen er GPS-styrt og vil bytte tema etter hvert som du flytter deg rundt. Det kan også bli lagt inn aktiviteter i en punktjakt etter modell fra den mer kjente stolpejakten rundt om i landet.

 

Du kan lese mer om den nye appen HER

 

 Petter Anthon Næss tester ut lyden i appen og at den bytter tema når den skal. Appen ble først klar natt til torsdag. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
november 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no