HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Cellulosefabrikken i forestilling og foredrag

Bortenfor Tida og Vestfos Cellulosefabrik – kilder til historien, er tittelen på kommende lørdag og søndags forestilling og foredrag i Vestfossen Kunstlaboratorium.

Bortenfor Tida er tittelen på forestillingen som blir vist i Vestfossen Kunstlaboratorium førstkommende lørdag og søndag.

 

Lukta av cellulose, tørt, rått og litt søtt – grå røyk fra pipene – store skylignende dotter som drar til himmels – på elva ligger tømmerstokkene i frostrøyken – tett i tett – på rekke og rad – tømmer og papir – papir og tømmer.
 
Vestfossen Kunstlaboratorium ønsker velkommen til «Bortenfor Tida», en stedsspesifikk vandreforestilling om minner og tilhørighet, om den gamle papirfabrikken, etterfulgt av foredraget «Vestfos Cellulosefabrik – kilder til historien», om fabrikkens historie og om prosessen fra bevaring til utstilling.
 
Med bakgrunn fra dokumentasjonsmateriale om stedet og Vestfos Cellulose, samarbeid med ungdom og det historiske gamle bygget, har Barbro Djupvik Produksjoner forsket på hva som har vært, hva som er og hva som skal bli.
 
Publikum geleides gjennom forestillingen, hvor gamle og nye historier iscenesettes i sanselige tablåer og opplevelser. Det blir lagt vekt på møter mellom utøver og publikum, hvor fortellingene oppleves i nære og poetiske samspill.
 
Det handler om historien. Historien til de som arbeidet i fabrikken, historien til et lite sted som har livnært seg av en papirfabrikk, det handler om transformasjonen av fortellinger til bilder og installasjoner, det handler om relasjoner mellom gammel tid og ny tid.
 
Foredraget «Vestfos Cellulosefabrik - kilder til historien» tar utgangspunkt i utstillingen «FABRIKKEN - en utstilling om Vestfos Cellulosefabrik», som kan oppleves i Prosjektrommet på Vestfossen Kunstlaboratorium.
 
Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Vestfossen Kunstlaboratorium, Eiker Arkiv og Vestfoldarkivet. Tema for foredraget er fabrikkens historie, samt hvilke kilder som finnes i arkivet – og litt om prosessen fra bevaring til utstilling.
 
Forestillinger lørdag 29. august (kl. 17.30) og søndag 30. august (kl. 15:30 og 17.30).
Varighet: ca. 1,5 time. Passer for ungdom og voksne.
 
Covid-19: Nødvendige smitteverntiltak vil gjennomføres. Alle som ikke har sykdomssymptomer eller er i karantene, er velkommen!
 
 
«Bortenfor Tida» er utviklet i samarbeid med ensemblet.
Idè og regi: Barbro Djupvik
Regi og scenografi konsulent: Gabriel Hernandez
Utøvere: Maria Ulvestad, Emilia Oldani, Patrick Børjeson og Line Møller Christensen.
Forestillingen er utviklet i samarbeid med ensemblet.
Co-produsert av Vestfossen Kunstlaboratorium.
 
Takk til: Norsk kulturråd, Buskerud fylkeskommune, Dronning Mauds Minne Høgskole og Arkivverket.
 
For billetter og mere informasjon: se eget Facebook-event https://www.facebook.com/events/633450750924031/?active_tab=about

Vestfos Cellulosefabrik var i lang tid hjørnesteinsbedriften i Vestfossen. Kommende helg kan du høre historien om denne fabrikken og de som jobbet der. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
november 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no