HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Duket for stor familiehelg i Vestfossen

Kommende helg vil familien stå i fokus i Vestfossen med både Marken og Eiker Matfestival som begge arrangeres denne helgen. Men det blir også en helg som vil preges av mange politiske stand og debatt foran lokalvalget, pluss noen kjendiser.

Årets Vestfossen Marken går fredag, lørdag og søndag og her blir det alt fra moteshow til politikerdebatt i tillegg til tivoli og stands.

 

Årets marken er litt innskrenket i år ettersom det ikke er noe program fredag, men boder og tivoli er åpent fra kl. 17.00 som vanlig. Etter at boder og tivoli har åpnet kl. 10.00 på lørdag, er det full fart fra scenen fra kl. 11.00 der Mona-Lisa Lieng skal ta oss gjennom dagen som konferansier.
 
Her bys det på lokale band, lesestund for barna og ikke minst et stort moteshow der selveste «Charter-Svein» er konferansier sammen med Bente Roa. Utover ettermiddag blir det også show med klovnen Bibi, mer musikk med Mona-Lisa og bandet Alfakrøll.
 
Søndag er det «Spiller ingen rolle» som åpner underholdningen før lokalpolitikerne skal «grilles» av redaktør Roy Hansen i en nesten to timer lang debatt. Det legges også opp til at publikum skal få stille sine spørsmål på tampen av denne seansen.
 
«Charter-Svein» er ikke ferdig i Vestfossen. Søndag skal han nemlig forsøke seg som auksjonarius på VIF-auksjonen. Her lover arrangørene at du kan gjøre noen skikkelige kupp.
 
Vestfossen Mannskor inntar scenen etter auksjonen og før Det Betales tar seg av avslutningskonserten. Det har de gjort før og det er alltid et kjærkomment innslag der folk danser og tramper takten etter kjente og kjære låter.
 
Marken hadde ikke vært det samme uten trekninger og kåringer. Også i år blir det dette som avslutter hele festen. Årets Vestfossing, Årets stand, Årets VIF-ildsjel, Årets idrettsarrangement, utdeling av byggeskikkprisen og diverse andre trekninger hører med.

 

Se hele programmet HER (PDF)


Mye spennende på Eiker Matfestival i år
Arrangementskomiteen i Eiker Matfestival har, gjennom vinteren, jobbet godt med planleggingen av årets festival.
 
- Vi byr i år igjen på et spennende program. Vi har i år fått med oss fire dyktige foredragsholdere. Det blir to foredrag pr. dag, og det hele startes av den kjente matbloggeren Fru Timian på lørdag kl. 13.00, sier leder Per Olav Krekling.
 
Søndagsprogrammet åpnes med et underholdene foredrag av aquavitentusiasten Gotmar Rustad fra Løiten Brænderi. Her blir det en rekke gode historier og mulighet for smaksprøver.
 
Endring av festival
2017 var første gang Eiker Matfestival ble arrangert på Fossesholm Herregård, som en forlengelse av den tidligere Egertorget Matfestival på Varlo Gård.
 
De populære standene med lokalmat og andre nisjeprodukter finner du fortsatt på festivalen. I tillegg er det en rekke morsomme aktiviteter for både voksne og barn. På barnas bondegård er det blant annet kuer, griser, sau, geit og alpakka. Du kan kjøre traktor- og hogstmaskinsimulator, ta traktorlappen eller delta i diverse konkurranser.
 
Etter at inngangsbilletten er betalt er alle aktiviteter gratis.
 
Arrangementskomiteen ble endret i forbindelse med at festivalen flyttet til Vestfossen, og den er satt sammen av engasjerte personer fra Øvre Eiker Bondelag, Bonde- og småbrukarlaget og bygdekvinnelaga i Øvre- og Nedre Eiker.
 
- Vi er en gjeng som jobber godt sammen mot et felles mål, vi har stadig nye tanker og ideer som vi prøver å realisere. Nå gleder vi oss til årets festival. Vi er helt avhengig av en stor dugnadsinnsats fra medlemmer i de ulike lokallaga, men vi opplever at de fleste er veldig positive til å stille på Eiker Matfestival, sier Krekling.
 
Mye på programmet
Lørdagens program starter med Eiker Spellemannslag etterfulgt av Fru Timian. Litt senere på dagen blir det foredrag med Thomas Horne om «Kunsten å ikke kaste mat».
 
Parallelt med dette foregår det en rekke aktiviteter for store og små, og her kan de yngste kjøre hest og kjerre, hoppe i øyet og mye mer. Det mer voksne publikumet vil nok kanskje ta seg en runde på lokalmat-torget for å få seg noen smaksprøver og kjøpe med seg noen godbiter hjem.
 
Søndagens program består av foredrag om akevitt med Gotmar Rustad. I tillegg kan du lære mer om humler i egen hage ved Eirin Bruholt. Også denne dagen blir det aktiviteter for store og små og selvsagt har Bondekvinnelaget og andre mat å by på for alle.

 

Se hele programmet HER (PDF)
 

Eiker Matfestival holder til på Fossesholm og her finner du en rekke produkter du kan smake på og selvsagt kjøpe i tillegg til en rekke aktiviteter. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
november 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no