HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Ny runde med Prøysen på Fossesholm

8. august til og med 18. august settes det igjen opp en nylaget kabaret basert på Alf Prøysens verker framført på Fossesholm Herregård i Vestfossen. Det skjer under navnet «Prøysen på Fossesholm».

Disse skal underholde deg gjennom 11 forestillinger med «Prøysen på Fossesholm». F.v. Joachim Ness Thu, Trine D. Hansen, Marianne Kristoffersen, Trond Nilsen og Ingeborg Hanssen. (Fotos: Samnøy Foto)

 

Årets show har fått tittelen «…og leve lykkelig med sukker på» og handler blant annet om det å ønske seg noe bedre enn det vi allerede har - eller rett og slett behovet for å sukre litt på tilværelsen innimellom.
 
Produksjonsselskapet Perleraden Musikkteatergruppe står bak forestillingene og består av Lene Johansen Kløvstad, Ingeborg Amalie Hanssen, Trine Dishington Hansen, og Joachim Ness Thu.
 
Med seg på laget har de Marianne Kristoffersen, som er ny aktør i år, og musikalsk leder og kapellmester, Trond Nilsen. Sammen skaper, produserer, og spiller de på scenen i en ombygget låve i ærverdige og landlige omgivelser på verneverdige Fossesholm Herregård.
 
- Vi oppfatter det som at publikum trer inn i den Prøysenske stemningen allerede ved ankomst. Når låvedørene åpnes for innslipp er tonen allerede satt, sier kunstnerisk leder og aktør, Ingeborg Amalie Hanssen.
 
Det lages en flunkende ny kabaret til hver nye sesong av «Prøysen på Fossesholm» med nytt tema og ny tittel, og den passer for alle som liker sang, dans og live musikk - uansett alder.
 
- Prøysen på Fossesholm har blitt en tradisjon for mange siden den første forestillingen ble satt opp i år 2000 og mange publikummere tar turen innom de 11 forestillingene. Så det er lurt å sikre seg billetter så raskt som mulig, sier Hanssen.
 
- Nytt i år er at vi også prøver oss på en matiné i tillegg til ettermiddags-forestillingen på søndagene, så da spilles det altså to forestillinger på søndagene i år, informerer Joachim Ness Thu.
 
I tillegg til de gode gamle slagerne til Alf Prøysen er ensemblet alltid på utkikk etter litt mer skjulte skatter i hans virke, og opplever at de fremdeles ikke går tom for nytt materiale, selv etter så mange år med forestillinger.
 
- Vi er ikke redde for å teste ut nye måter å gjøre nummere på og ønsker å utfordre publikum til å oppdage nye sider av Prøysen. Samt å vise at hans verker fremdeles er svært relevante også i vår tid, forteller Lene Johansen Kløvstad.
 
Alf Prøysens lørdagsstubber og tekster uten sang blir til monologer, dialoger, og spille-scener.
 
- «I tillegg lager vi også egne arrangementer, både flerstemt og musikalsk, samt lager egne melodier til noen av tekstene hans hvert år, tilføyer musikalske leder og kapellmester Trond Nilsen.
 
Humor, alvor, og rene shownummer blandes for å gi en helhetlig opplevelse. De er opptatt av at publikum skal bli underholdt, men også av å gi ettertanke.
 
- I «Prøysen på Fossesholm - …og leve lykkelig med sukker på» vil det finnes noe for alle», konkluderer Ingeborg Amalie Hanssen.
 

Billettene kan bestilles på ticketmaster.no og på tlf: 22 82 81 97.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no