HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

MS Eikern har booket flere turer nå enn i hele fjor

Selv om juniværet har vært alt annet enn bra, har MS Eikern fått flere bestillinger så langt i sesongen som i hele fjorårets. Det gir ildsjelene som kjøpte båten i fjor godt håp for en bærekraftig drift i årene som kommer.

81 år gamle Arild Knutsen har vært skipper på MS Eikern siden 2003. Han har ikke tenkt å gi seg med et første og fører båten med stø kurs ut den trange leie i Vestfosselva.

 

Torsdag var det tillyst visningstur, men om det var tidspunktet tidlig på dagen eller det elendige værvarslet som kom onsdag kveld, som var årsaken er noe usikkert - for det kom ikke veldig mange.
 
Men det bekymrer ikke daglig leder Jørn Kvilhaug veldig mye. For han har allerede booket inn flere turer til nå enn de hadde i hele fjor. I år regner han med at sesongen også utvides til langt ut i september.
 
- Vi har nå bestillinger på anslagsvis 40 turer og det lover bra. I fjor hadde vi 35 totalt. Samtidig er omsetningen pr. tur økt gjennom bedre belegg på de åpne turene og større grupper, sier han.
 
Men det koster å drifte en turistbåt som MS Eikern. Vårens oppussing av dekkene og slippopphold kom på vel 300.000 kroner. Om to år må båten opp igjen for en større kontroll og da blir det nytt bunnstoff og full gjennomgang av det som befinner seg under vannlinja.
 
Sikkerheten viktig
Skipskontrollen er ikke bare en utgift eierne av MS Eikern må ta med seg. Disse kontrollene er også viktig for sikkerheten til alle om bord.
 
- Vi fikk alt OK av Skipskontrollen denne gang, og det er vi selvsagt glade for. Her kan vi ikke ta noen sjanser, sier Kvilhaug.
 
I dag er det 10 kapteiner som veksler om å kjøre turene fra Vestfossen og til Eidsfoss - eller bare en rundtur på Eikern. En av dem er 81 år gamle Arild Knutsen. Han har kjørt MS Eikern siden 2003 og har ikke tenkt å gi seg med det første. Den gamle sjømannen har nemlig en stø hånd på roret og navigerer skuta gjennom den trange leia i Vestfosselva.
 
Stor vennegjeng
Eierne med Jørn Kvilhaug i spissen har klart å skaffe nok mannskap til båten også i år. Foruten de 10 skipperne som veksler om å kjøre er det sikkerhetsansvarlige og selvsagt serveringspersonale som alle har opplevd en vinternatt før. Her er det nok av erfaring.
 
Det har ført til at de er blitt en sammensveiset gjeng som gjerne tar «sommerferien» om bord på MS Eikern som mannskap.
 

Jørn Kvilhaug (t.v.) setter opp vaktlistene for sommeren sammen med mannskap. Her ser vi Vidar Moen, Gro Edvartsen, Anne Weum og Hege Julie S. Olssen.


Satser på firmaer
Charterturer for firmaer og lag og foreninger er det MS Eikern kommer til å satse på fremover. I tillegg blir det garantert en del sluttede selskaper om bord i denne båten i løpet av sesongen.
 
Men det hindrer ikke deg og meg til å få en tur med denne båten i det som beskrives som Norges vakreste landskap. Om de kan stå inne for den påstanden, skal ikke vi ta stilling til, men det er uansett en fin tur ut Vestfosselva, ut på Fiskumvannet før turen går videre til Eidsfoss eller bare ut på Eikern for en rundtur.
 
De åpne turene må ha mellom 20 og 25 deltakere om de skal kunne kjøres. Hvis ikke det blir så mange, er det rett og slett ikke økonomi i turen. Spekemat og reker står på menyen i tillegg til et utvalg av drikke.
 

Mange får seg en a-ha-opplevelse når de kjører med MS Eikern kjører inn Vestfosselva. Mange fine eiendommer, mange båter og ei lei som bukter seg inn til Vestfossen med grunner på begge sider. Her er det ikke mye klaring under kjøen.


Tenker utradisjonelt
Jørn og mannskapet har også tenkt litt utradisjonelt i år. Fredag 28. juni er det Plumbo-konsert i Eidsfoss. Da har de satt opp en tur for alle som trenger å komme seg hjem i retning Vestfossen etter konserten. De vil også servere nattmat til partyløvene. Her er det fortsatt noen ledige plasser.
 
Det er det derimot ikke dagen etter - lørdag 29. juni. Staut trekker mye folk til Eidsfoss og båten er fullbooket.
 
Dronning Sonja har som kjent bursdag 4. juli og i den anledning blir det boblecruice - spesielt beregnet for damer.
 
16. august blir det et nytt jazzcruice med Gyldenløve Brygge - og i fjor var det fullt trøkk og full båt. Det regner de med at det blir i år også.
 
Smak av Eiker er et annet konsept som Jørn Kvilhaug håper vil slå an. Gjennom et samarbeid med busselskaper kombineres bussturen til Eidsfoss med en båttur til Vestfossen med innlagt lunsj om bord. Da legger båten til på brygga utenfor Fossesholm hvor det er omvisning og gjerne innlagt middag etterpå. Turen kan også gjerne gå den andre veien.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no