HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

CIA markerer 30-års reunion med nye konserter

CIA ble startet i 1989 av Berdon Kirksæther, Johny Aasgaard og Stein Tumert. I de neste 7-8 årene spilte bandet Norge rundt og gjorde opp mot 100 konserter i året. Nå er bandet klare for nye konserter og kommer til Vestfossen lørdag 27. juli.

CIA kommer til Vestfossen 27. juli og dette blir en av få reunion-konserter bandet kommer til å ha.

 

Det har vært flere dyktige og kjente trommeslagere som medlemmer av CIA. Nedvnes kan Per Eriksen, Eivind Kløverød, Roy Hanssen og Lars Jensen.
 
Som et av de hardest arbeidende bluesbandene på 90-tallet er det knapt noen spillesteder bandet ikke besøkte. CIA spilte på alt fra det sagnomsuste Smuget i Oslo til Flytten Pub i Haugesund og alle steder imellom inklusiv Notodden Bluesfestival, hvor CIA spilte tre konserter i 1994.
 
Høsten 1993 ga CIA ut sin første CD, «AH Yeah» og var lenge fast inventar på NRK P1 og P3. Den nå legendariske Geir Hovig («Hovigs Hangar» på NRK Radio), sa den gangen dette om skiva:
 
«Trøkk og nerve – skikkelig partyblues, også fra Vestfossen da gitt!»
 
«Imponerende økonomisering med virkemidlene. Tilbakelent, elegant og lovende, dessuten et av årets sterkeste cover», skrev Fredrik Wandrup i Dagbladet.
 
«Bluesbandet CIA var på 90-tallet et spennende band. Jeg husker jeg ble med bandet en dag for å spille for de innsatte bak murene i Oslo fengsel, bak samme port som Egon Olsen alltid kom ut av den gang Olsenbanden hadde en plan. Jeg glemmer aldri den opplevelsen, seriøsiteten de gikk til konserten med, måten de til nærmet seg sitt hensatte publikum på, og ikke minst et par øye-blikk der gitarist Johny Aasgaard leverte soloer som vel bare en Knut Reiersrud i Buddy Guy-stemning kommer opp på her til lands», skrev Johnny Andreassen i bluesnews.no (2014).
 
I 2019 gjør CIA, med Berdon Kirksæther, Johny Aasgaard, Stein Tumert og Per Eriksen et sett med reunion-konserter i Norge. Bandet planlegger ikke videre konserter utover dette.
 
Her i distriktet er det Onkel Thor og 27. juli som gjelder. Billettsalget er allerede startet.
 
 
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
januar 2021
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no