HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Eiker Prosjektkor presenterer Matteuspasjonen

I vår fragmenterte tid, er vel en lightversjon av et av verdens mest omfattende korverk perfekt?

Men først skal altså verket fremføres i Vestfossen kirke fredag 26. april kl. 19.00. Eiker Prosjektkor håper mange musikkglade kjenner sin besøkelsestid og kommer på konserten.

 

Det har seg slik, at fredag 26. april, ferdig med påsken, fortsatt litt seinvinterfølelse, men merker sommeren, så kan du benytte anledningen til å oppleve et av de fremste og mest fullendte korale verk, Matteuspasjonen av mesteren i særklasse, J.S. Bach.
 
Den framføres med profesjonelle musikere, solister og prosjektkoret til Abram Bezuijen, Eiker Prosjektkor i Vestfossen kirke.
 
Matteuspasjonen BWV 244 av Johann Sebastian Bach er en oratoriepasjon for sangsolister, to kor og to orkester, men i Vestfossen fremføres verket for firhendig klaver og to kor.
 
Med nesten tre timers spilletid er dette Bachs mest omfangsrike verk. Det største i den protestantiske kirkemusikken og et av høydepunktene i Bachs skaperverk. 26. april får du en «light-versjon» på «bare» én time og 40 minutter.
 
Bach var en skikkelig slemming for utøverne, ikke en eneste note i noe arrangement kan utelates, ingen note er tilfeldig, alt komponert og arrangert for å skape det perfekte. Dette bør du ikke gå glipp av.
 
Eiker Prosjektkor (2 x 30 sangere)
Bösendorfer flygel 2.25m
Klaverduo: JeeYoung Park / Jorunn-Marie Bratlie
Sopran: Julia Gusek
Alt: Mari Askvik
Tenor: Mathias Gillebo
Bass: Aleksander Nohr
Dirigent: Abram Bezuijen
 
Eiker prosjektkor nøyer seg imidlertid ikke med denne konserten. I august reiser hele gjengen til Vilnius i Litauen for en ny fremførelse - denne gangen sammen med «Lithuanian Chamberorchestra», et av Europas fremste kammerorkestre. Fremførelsen vil inngå i en årlig musikkfestival. Det vil faktisk bli første gang at Matteuspasjonen fremføres i Litauen, noe som selvfølgelig legger en ekstra dimensjon til hele prosjektet. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
april 2020
ma  ti on to fr
mai »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no