Visit Vestfossen


HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Prøysen på Fossesholm for 18. gang

For 18. året på rad settes forestillingen Prøysen på Fossesholm opp på nettopp Fossesholm Herregård i Vestfossen. Forestillingen med undertittelen «Æille har et syskjenbån», er ny av året, og tar for seg alle de små tingene i livet vi stadig kunne «gjort bedre».

Prøysen på Fossesholm er blitt «et must» for mange som kommer tilbake år etter år. Her er noen bilder fra tidligere forestillinger.

 

Det vil alltid finnes noen som tjener litt mer penger, noen som gir litt mer til veldedighet og som rekker å lage rundstykker til barnehagen i både fullkorn og glutenfri variant, mellom fulltidsjobb og husstell.
 
I denne humor-fylte revycabareten møter vi noen av Prøysens beste og kjæreste tekster og sanger, og på de knappe to timene showet varer er du garantert å le, smile og kanskje tilmed gråte en skvett.
 
- Bli med oss, når vi hyller en av Norges største folkelige diktere igjennom tidene, sier produsent Ingeborg A. Hanssen.
 
Da den første cabaret-forestillingen gikk av stabelen i år 2000, var det estimert et antall publikummere på 50-60. Resultatet var allikevel at køen strakte seg fra steinfjøset og helt ned til parkeringsplassen på herregården i Vestfossen, og salen fyltes til randen av musikkglade Prøysen-tilhengere hver dag.
 
Resten er, som vi sier; historie. I dag går forestillingen i den mer romslige ytterlåven, med scenografien fra landbruksmuseet som naturlige kulisser, og for ikke mindre enn rundt 2.000 publikummere hvert eneste år.


Hemmeligheten, kan kunstnerisk leder og produsent Ingeborg Amalie Hanssen avsløre, ligger i å stadig fornye seg og å tenke annerledes.
 
- Vi blander tradisjon med moderne revy, og gamle viser med en stor dose humor og sceneshow. På den måten bringer vi Prøysen på en respektfull måte inn i det 21. århundre, sier hun.
 
Artistene legger stor vekt på å holde showet så aktuelt for så bredt publikum som mulig. Du skal ikke føle at denne forestillingen ikke passer deg, barna dine eller barnebarna dine. Her er det noe for enhver smak.
 
Har lang utdannelse
Alle artistene som medvirker i forestillingen har lang utdannelse i sine respektive fag, som brer seg fra klassisk musikk, til musikal og teaterbransjen. Resultatet er en folkelig forestilling med høy kvalitet, slik det burde være.
 
- La kulturen komme til oss og slippe til på de lokale arenaer, så kan det skje veldig spennende ting. Store show trenger ikke høre hjemme i Oslogryta, bare se på Vågå eller Hønefossrevyen. Stadig flere småsteder begynner å få øynene opp for kulturell satsning, og mange artister har, som vi, begynt å satse selv, heller enn å vente på de midlene som aldri kommer, sier Ingeborg Amalie Hanssen.


Nytt av året
I år kan du velge plassene dine selv ved hjelp av Ticketmaster. De kan bistå både på nett og på telefon. Derfor lønner det seg også å være tidlig ute, for å sikre seg de beste plassene i salen. Som før er det opphøyd scene og godt lydanlegg med dekning over hele salen.
 
Lokalet har plasser for rullestolbrukere og alle ledsagere betaler kun serviceavgiften til Ticketmaster som ligger på 15 kroner. I år som tidligere får du kjøpt forfriskninger i kafeen utenfor forestillingslokalet både før forestilling og i pausen, og det finnes gode parkeringsplasser på stedet.
 
Forestillingen har de siste årene blitt oppført av produksjonsselskapet Perleraden Musikkteater som eies og drives av de tre jentene som er med i forestillingen; Trine Dishington Hansen, Lene Johansen Kløvstad og Ingeborg Hanssen. I år - som tidligere - har de tatt med seg Joachim Ness Thu og pianist og kapellmester Trond Nilsen.
 
De ønsker velkommen til en variert og nytenkende humorforestilling, som du forhåpentligvis vil komme tilbake til år etter år.
 
Forestillingen spilles fra 3. til 17. august.
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
mai 2019
ma  ti on to fr
juni »»   

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no