Visit Vestfossen


HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Vil satse mest på charterturer med MS Eikern i sommer

De nye eierne av MS Eikern vil først og fremst satse på charterturer denne sommeren, men vil også ha åpne turer for alle. Ildsjelene som kjøpte båten for noen uker siden er nå i full gang med å planlegge sesongen.

Jørn O. Kvilhaug (t.v.) og Helge Chr. Aaby er klare til å ta et tak for at oppkjøpet av MS Eikern skal bli en suksess.

 

Men det gjenstår en viktig hindring før båten kan settes i fart, og det er skipskontrollen. Som passasjerbåt er det nemlig strenge krav til både båt og mannskap og dette må på plass før den første turen. Denne kontrollen skjer 11. mai.
 
- Vi håper at båten går gjennom, men er forberedt på at noe blir litt å gjøre. Men dersom alt går etter planen vil vi kunne seile i løpet av slutten av mai, sier styreleder, Jørn O. Kvilhaug.
 
Han og resten av eierne var samlet på Sjokoladesalongen i dag for å fortelle om sesongen og hva de vil få til med sin nyinnkjøpte båt til 290.000 kroner. Kommunen har gått inn med et lån på 200.000 kroner og resten er finansiert gjennom salg av aksjer.
 
Og flere aksjeeiere legges det nå opp til. Fram til første juli er det nemlig et mål om å selge aksjer for vel 300.000 kroner med pålydende 5.000 kroner. Dette er nødvendig for at selskapet bak - Eikern Turisttrafikk AS - skal ha ryggrad til uforutsette utgifter ved båten. Og de vil komme - før eller senere.
 
Hyret mannskap - trenger frivillige
Eierne, Trond Holtungen, Helge Nilsen, Per Lorang Larsen og Jørn O. Kvilhaug har ikke ligget på latsiden de siste ukene. Sammen med daglig leder, Helge Chr. Aaby, har de fått på plass mannskap med de riktige sertifikater og kvalifikasjoner.
 
Til sammen er det nå ni skippere, med Arild Knudsen som hovedskipper, på listen og seks som såkalt sikkerhetsmannskap. Men de trenger mer hjelp til driften og ikke minst servering om bord om de skal få dette til å gå rundt. Derfor har de gått i gang med å danne en venneforening for båten i et håp om å skape et lokalt engasjement for fortsatt drift.
 
ET AS er nemlig nødt til å gå i pluss og med 310.000 i aksjekapital i dag, har de ikke for mye å tære på om noe uforutsett skulle skje.
 

Her «tyter» eierne av båten ut etter en kjapp inspeksjon. De gleder seg til å komme i gang med driften, men må vente på skipskontrollen 11. mai før de får kommet seg utpå med passasjerer.


Stor interesse og flere bestillinger
Allerede sammen dag som Eikernytt.no omtalte det lokale oppkjøpet av båten, kom det forespørsler og bestillinger på turer denne sommeren. Nå har både næringsråd og andre bedrifter satt seg på liste for å ta med medlemmer og ansatte på tur.
 
- Det er viktig med charterturer da disse gir bedre belegg og bedre inntjening enn såkalte åpne turer. Skal vi få dekket utgiftene tur/retur Eidsfoss, bød vi ha minst 35 personer om bord, sier daglig leder Helge Chr. Aaby.
 
Han mener det er viktig at de nå får kontakt med firmaer og forening som vil kjøpe turer, gjerne i kombinasjon med en tur innom Fossesholm og andre severdigheter i Vestfossen og i Eidsfoss.
 
Det er også planlagt en satsing på Eidsfoss gjennom den nye kommunen som kommer i nordre del av Vestfold. Det kan bety enda større trafikk med båten fra den kanten.
 
Det er også planer om å anlegge en brygge ved Thorrud Camping slik at de kan ta med campinggjester ut på et minicruise med dertil tilhørende servering. Skjenkebevillingen skal opp i kommunestyret førstkommende onsdag, og innstillingen fra Formannskapet er positiv.
 
Moro å få det til
De fire eierne av båten uttrykker lettelse og glede av å ha fått dette til. De håper nå at daglig leder og samarbeidspartnere vil gjøre dette til en suksess. Men de er også innstilt på at de selv må trå til og Jørn O. Kvilhaug sier at han er klar til å betjene tappekrana om bord.
 
- Vi vil ta en status i august for å se hvordan dette har gått og legge nye planer ut i fra det. Men, som sagt, vi er helt avhengige av nok kunder og folk som vil bidra her, sier Kvilhaug.
 
Styret, der eierne naturlig nok sitter, har fått med seg Vidar Guterud (vara), driver av Thorrud Camping, Synnøve Fleicher, Øyvind Granlund og Ingvill Holtungen Simensen (vara).
 
Det er Majas Kulturservice i Vestfossen som har fått oppdraget med booking av turer.
 
Du finner også mer informasjon på Facebook: MS Eikern av Vestfossen
Båten har også egen hjemmeside: MSeikern.no
 
E-post for bestilling av turer eller andre henvendelser er: epost@mseikern.no


 

Det typiske bildet slik vi er vant til å se MS Eikern. Mange fryktet at vårens tvangsavvikling ville bety slutten på dette tilbudet, men takket være lokale ildsjeler ble båten kjøpt opp og reddet slik vi igjen får dette tilbudet. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
august 2019
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no