Visit Vestfossen


HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Norsk-japansk litteraturaften på «kunstlabben»

Den japanske forfatteren og professoren Takashi Hiraide og hans kone, den japanske poeten Michiyo Kawano, er gjester ved Vestfossen Kunstlaboratoriums gjesteatelier hele august måned i år, og i den forbindelse ønsker vi å invitere publikum til japansk-norsk litteraturkveld i våre lokaler onsdag den 23. august kl. 19.00.

 

Opplesningskveld i VKL/Cafe Cellulose var tidligere en begivenhet i kulturhovedstaden Vestfossen, og ble gjennomført årlig fra 2007, med siste arrangement høsten 2013. Det er derfor en glede igjen å kunne ønske velkommen til opplesningskveld, denne gangen med fokus på japansk samtidspoesi.
 
Arrangementet har fri entré og inkluderer omvisning i årets hovedutstilling «Nordic Contemporary Art Collection» i forkant av opplesningene, kl. 17.45 – 18.15. Café Cellulose holder åpent med salg av mat og drikke under arrangementet.
 
Kveldens deltagere er:
- Takashi Hiraide (f. 1950) – professor i poetikk og kunstteori ved Tama Art University i Tokyo, og har gitt ut flere prisbelønnede diktsamlinger. Han regnes av mange som en av Japans mest interessante nålevende lyrikere. Han har også skrevet romanen «Katten», som er utgitt i 17 land, og havnet på New York Times bestselgerliste i 2014.
- Michiyo Kawano – japansk poet, tildelt den japanske Yomiuri – prisen i 2009.


- Ika Kaminka – kveldens konferansier. Norsk oversetter og kunsthistoriker, har blant annet oversatt flere verk av Haruki Murakami, og ble 2012 tildelt Bastianprisen for sin oversettelse av Murakamis «1Q84» Bok 1&2. Hun har også gjendiktet Takashi Hiraides diktsyklus «Til valnøttenes gjenstridige utholdenhet», og ble i 2016 nominert til Kritikerprisen for sin oversettelse av den japanske poeten Hiromi Itos «Ete, pule, drite, føde, drepe, blø».


- Rune Christiansen – norsk forfatter og redaktør for Forlaget Oktobers serie for oversatt poesi, bl.a. red. for Takashi Hiraides diktsamling «Til valnøttens gjenstridige utholdenhet».


- Magne Tørring – kveldens tolk. >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
oktober 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no