Visit Vestfossen


HOVEDSIDEN Nyheter Åpningstider og parkering www.visitvestfossen Aktuelle linker Kontakt oss Bildegallerier Opplevelser

 

Planlegger folkefest for NRK Sommertoget

Det blir skikkelig folkefest når NRK Sommertoget kommer til Vestfossen onsdag 16. august. Torget og parken skal danne rammen for en dag fylt av musikk og kultur, aktiviteter og mat rundt NRKs sendinger denne dagen.

Det er Rune Nilson og Torfinn Borkhus, best kjent fra TV-serien «Ikke gjør dette hjemme» som skal være programledere på stasjonen i Vestfossen. (Foto: NRK)

 

Kulturseksjonen i Øvre Eker kommune har sammen med Vestfossen Grendeutvalg og andre jobbet med programmet for denne dagen i lengre tid. Nå som datoen for det storstilte besøket nærmer seg, begynner programmet å ta form.
 
- Dette kommer til å bli et stort og ikke minst lokalt preget program der unge lokale artister får vist seg fram sammen med etablerte, samtidig som vi vil vise hva Kulturhovedstaden Vestfossen har å by på, sier Petter Anthon Næss.
 
Han er engasjert til å sy sammen et program som favner over det meste av hva Vestfossen og Øvre Eiker har å by på og håper folk vil fylle opp benker og bord gjennom hele dagen.
 
Her blir det nemlig konserter i parken, utstillinger og aktiviteter hele dagen fra toget ankommer like før 13.45 denne dagen. Toget blir møtt med en stor barneflokk utkledd i kostymer ledet an av Kulturhovedstadens far, Knut Kolberg.
 
- Vi vil vise hva Kulturhovedstaden Vestfossen er gode for og hva vi har å tilby folk. Blant annet blir det servering av mat og flere boder rundt den nye flotte parken her. Også Buskeruds nest største idrettsforening (VIF) er med på opplegget, sier Petter Anthon Næss - bedre kjent som PAN.
 
Målet er å ha underholdning og aktiviteter hele dagen med unntak av tider hvor NRK må ha sine prøver og rigge utstyr på perrongen. For alle som har sett på Sommertoget denne sommeren, vet at dette kommer til å bli en stor folkefest. Butikkene i Vestfossen er også anmodet om å holde åpent til sent på kvelden for å lage en ramme rundt arrangementet.
 
Mange aktører med
Foruten en mengde barn, byr programmet på alt fra Øvre Eiker Musikkorps og Gospelkoret Celebration til lokale, men internasjonale musikere som Jan Bertelsen på oboe. Vi finner lokale artister som Dagfinn Kolberg, Knut Kolberg, Johny Aassgard og Knut Harald Sommerfeldt i tillegg til flere på gjestelisten denne dagen og kvelden.
 
Vestfossen Mannskor og kulturskolen stiller, men det endelige programmet blir ikke spikret før nærmere 1. august.
 
NRK Sommertoget stanser også i Notodden og Bø i tillegg til Hønefoss. Men ingen andre steder enn Vestfossen får gleden av denne begivenheten i Søndre Buskerud. Det er derfor forventet at mange fra omkringliggende områder vil ta turen til Vestfossen denne dagen.
 


Petter Anthon Næss er ansvarlig for programmet onsdag 16. august og lover at det blir en folkefest som Vestfossen ikke har sett maken til når NRK Sommertoget kommer på besøk som det eneste stedet i Søndre Buskerud. (Foto: Roy’s Pressetjeneste)
 

 
  >>  Nyhetsarkivet
 >>  Abonner
Tips en bekjent om denne artikkelen
Send til e-post adresse:
Ditt navn:
 
tilbake       Print Utskriftsvennlig versjon

HVA SKJER
 
 
oktober 2018
ma  ti on to fr

 


LINKER


Lokal nettavis for
Øvre og Nedre EikerVisithokksund.no

Visitmjondalen.no

Postkort fra HJEM

 
Medlemssider:
Brukernavn

Passord


(C) Roy's Pressetjeneste - Hobbelstadjordet 31 - Hokksund - Tlf. 32 75 46 25 / 926 38 682
E-post:
roy@pressetjeneste.no - www.pressetjeneste.no

Powered by i-tools.no